“An American Dream”

In 1969 maakte de tiener Mike Kittredge een handgemaakte kaars in een beschilderd melkkarton als kerstgeschenk voor zijn moeder, de rest is geschiedenis.

Nu meer dan 40 jaar later word deze traditie met veel passie door honderden kaarsmakers van Yankee Candle voorgezet. Deze kaarsen staan wereldwijd bekent om hun kwaliteit in geur en kleur.

Momenteel is Yankee Candle wereldwijd marktleider op het gebied van geurkaarsen. Ze zetten de standaard voor kaarsmakers over de hele wereld.

Yankee Candle geurkaarsen zijn onderverdeelt in overzichtelijke geurpaletten te weten:

  • Fresh
  • Food & Spice
  • Floral
  • Festive
  • Fruit

Geuren vertalen emoties en werken sterk in op je gevoel. Iedereen heeft herinneringen bij bepaalde geuren. Een geur ruiken geeft vaak onmiddellijk een flashback naar b.v. je kindertijd, vakanties, etc.

Geuren kunnen hierdoor een positieve impuls geven aan je humeur of algemeen welbehagen. Het zorgt voor ontspanning of prikkelt een verlangen. Je kunt jezelf hier echt mee trakteren cq belonen.

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de producten van Yankee Candle. Er is momenteel weliswaar sprake van een hype in smeltkaarsen/tabletjes maar de ervaring leert dan als je eenmaal kennis hebt gemaakt met Yankee Candle, je geen ander merk meer wilt. Bij Le Brasseur vind u het grootste assortiment van Eindhoven e.o. . Ook vind u hier altijd de nieuwste geuren. Yankee Candle brengt 4x per jaar nieuwe geuren uit. In Europa zijn er 63 geuren op de markt. Deze zijn allen te bestellen bij Woon en Sfeer Le Brasseur.

Favoriet zijn de smelttabletten de zogeheten “tarts”, om te smelten op een oliebrander welke word verwarmt door een waxine lichtje. De geur wordt 8 uur gegarandeerd, maar de ervaring leert dat je met de meeste geuren veel langer doet. Wil je jezelf verwennen na een lange dag of genieten op je vrije dag of wil je een onaangenaam geurtje laten verdwijnen zoals kookluchtjes, rook, natte hond etc. dan is dit het product bij uitstek!! Binnen en paar minuten komen de etherische oliën vrij en begint het genieten. Voordeel is ook dat ook als je maar kort de tijd hebt het effect heeft. Het uitblazen van het waxine lichtje heeft geen invloed op kwaliteit of branduren van de tart. Dit in tegenstelling van het branden van de glazen potten, de zogehete Jars. Een glazen pot van Yankee Candle heeft vele branduren maar vergt meer tijd om volledig warm te worden en te smelten. (Sommige tot wel 3 uur) Dit product is dus meer geschikt voor lange avonden of vrije dagen om de volle branduren te benutten. 90 uur voor de medium en 150 uur voor de large (mag je deze pas uitmaven als de hele bovenkant vloeibaar is. Dit is omgerekend 0.18 cent per uur voor dit mooie product.

Branduren kaarsen
Large Jar(Grote pot)150 Branduren
Medium Jar(Middelmaat pot)90 Branduren
Votive Samplers(Kleine kaarsjes)15 Branduren
Tarts(Smelt tablet)8 Branduren

Om inbranden te voorkomen. Woon & Sfeer Le Brasseur verkoopt hiervoor ook de zogehete Shade’s. Dit zijn glazen kapjes die op zowel de medium als de large potten passen. Dit is niet alleen leuk als decoratie maar zorgt er ook voor dat de pot warmer word waardoor de kaars makkelijker smelt en de geur nog intenser word.

Verder is het belangrijk om de lont altijd kort te houden, 0,5 cm. Hiervoor verkopen wij de wick-trimmer die zo is gevormd dat je gemakkelijk tot onder in de pot de lont altijd op de juiste lengte af kunt knippen.

 

Yankee Candle collectie

Hieronder treft u de vaste collectie aan. Naast de vaste geuren komen er per seizoen ook nog elke keer verrassende seizoensgeuren.
De producten zijn normaal gesproken altijd direct vanuit voorraad leverbaar.

Koopt u vaker Yankee Candle producten? Door gebruik te maken van onze Yankee Candle stempelkaart krijgt u bij iedere besteding van 15 euro een stempel. Bij een volle stempelkaart(10 stempels) ontvangt u 15 euro korting op uw volgende Yankee Candle product. (Uitgezonderd acties)

Yankee-Candle-Baby-Powder

Yankee Candle Baby Powder

Yankee Candle Baby Powder is een rustgevende, frisse geur die de geest tot rust brengt en een subtiel gevoel van onschuld geeft. De geur creëert een warme, uitnodigende sfeer.

Categorie: Frisse geuren

Yankee-Candle-Clean-Cotton1

Yankee Candle Clean Cotton

De geur van zongedroogde katoen in combinatie met groene noten, witte bloemen en een vleugje citroen. Dat is de geur Yankee Candle Clean Cotton.

Categorie: Frisse geuren

Yankee-Candle-Soft-Blanket1

Yankee Candle Soft Blanket

Verpakt in zoete dromen. . . een slaapliedje van schone citrus, luxe vanille en warm amber is wat de Yankee Candle Soft Blanket u brengt.

Categorie: Frisse geuren

Yankee-Candle-Midnight-Jasmin

Yankee Candle Midnight Jasmin

De verleidelijke weelderige geur van jasmijn, zoete kamperfoelie, neroli, en mandarijnbloesem.

Categorie: Bloemgeuren

Yankee Shea Butter

Yankee Candle Shea Butter brengt uzelf tot rust. Een heerlijke romige gladde geur met hints van mooie fruitbloesems. Yankee Candle Shea Butter behoort tot de groep frisse geuren van Yankee Candle. Yankee Candle Shea Butter is verkrijgbaar in Jars, wax tarts en votive candles

Yankee-Candle-Lake-Sunset1

Yankee Candle Lake Sunset

De serene schoonheid van de zonsondergang spiegelend in het nog blauwe water met een zachte roze toon van de lucht, is een subtiele herinnering die we nodig hebben om even stil te staan en de rustige momenten in het leven te waarderen.

Categorie: Frisse geuren

Yankee-Candle-Beach-Wood1

Yankee Candle Beach Wood

Yankee Candle Beach Wood is gekruid door de elementen. De moderne mix van vetiver, zilte lucht en drijfhout creëert een intrigerende geur.

Deze geur is uitlopend.

Categorie: Frisse geuren

Yankee Candle Amber Moon

Yankee Candle Amber Moon is een betoverende allure van warme gouden amber met de toegevoegde intrige van patchoeli en sandelhout. Een heerlijke geur voor een zwoele zomeravond. Yankee Candle Amber Moon behoort tot de groep fresh geuren van Yankee Candle. Yankee Candle Amber Moon is verkrijgbaar in Jars, wax tarts en votive candles.

Categorie: Fruitige geuren

Yankee-Candle-Cinnamon-Stick

Yankee Candle Cinnamon Stick

Yankee Candle Cinnamon Stick is een mysterieuze geur van kaneel gebundeld met kruidnagel.

Categorie: Voedsel en kruidige geuren

Yankee Moroccan Argan Oil

Yankee Candle Moroccan Argan Oil is een oosterse geur van patchouli en sandelhout met de exotische geur van zeldzame arganolie. Yankee Candle Moroccan Argan Oil behoort tot de groep frisse geuren van Yankee Candle. Yankee Candle Moroccan Argan Oil is verkrijgbaar in Jars, wax tarts en votive candles

Yankee-Candle-Home-Sweet-Home

Yankee Candle Home Sweet Home

Yankee Candle Red Velvet is een zeer luxe creatie van een taart met romige glazuur bovenop en een vleugje bruine suiker. Heerlijk zoet.

Categorie: Voedsel en kruidige geuren

Angel Wings

Yankee Candle Angel’s Wings is een mooie frisse geur van zoete suikerspin, hemelse pure bloemblaadjes en goddelijk vanille. Yankee Candle Angel’s Wings Behoort tot de groep festive geuren van Yankee Candle. Yankee Candle Angel’s Wings is verkrijgbaar in Jars, wax tarts, tea lights en votive candles.

Yankee-Candle-Pink-Sands

Yankee Candle Pink Sands

Ontsnap naar een exotisch eiland met de prachtige mix van lichte citrus, zoete bloemen en kruidige vanille.

Categorie: Frisse geuren

Yankee Candle White Tea

White Tea met een vleugje citroen en iets pittigs er in. Dit is een hele aangename zachte geur, de witte thee ruik je goed en heeft iets pittigs

Categorie: Frisse Geur

Yankee Candle Sea Salt & Sage

Yankee Candle Sea Salt & Sage is een warme en uitnodigende geur van salie vermengd met de schone en frisse geur van zeezout…alsof je een ontspannende wandeling maakt langs de kust.

Categorie: Bloemgeuren

Yankee Candle Vanilla

Een zuivere vanille geur, die zowel zoet en ingetogen ruikt, als gesuikerd en romig.

Categorie: Romige Geur

Yankee Candle My Serenity

Yankee Candle My Serenity is de definitie van rust. Warme peer en sinaasappel mengen zich met tropische bloemen en zachte muskus

Categorie: Frisse geur

Yankee-Candle-Black-Coconut

Yankee Candle Black Coconut

Zonsondergang in het paradijs … rijke kokosnoot, cederhout en eiland bloesems. De Yankee Candle Black Coconut belooft een avond van luxe rust.

Categorie: Frisse geuren

Yankee Candle Egyptian Musk

Een waardevolle schat … een heerlijke musk geur met een vleugje vanille en cederhout.

Categorie: frisse geur

Andere geuren en producten zijn altijd te leveren mits op voorraad bij onze leverancier. Voor de overige smelt tabletten(Tarts) en kleine kaarsjes(Votives) kom een kijkje nemen in de winkel en laat u verrassen door de heerlijke geuren.